עוד עלינו

הדרך למזרח מתחילה בצ'יינה טאון

כשתחזרי תספרי לנו מה זה אוכל קוריאני, אני מבקשת מנעמה. ממש מחר, בשעה הזו, היא תטוס לסיאול, בירת קוריאה. "אף פעם לא הבנתי מה ההבדל בין סיני לויאטנמי לקוריאני", אומרת נעמה ואני חייבת להודות שגם לי הניואנסים כנראה לא ברורים עד הסוף.
רגב ואני נפרדים ממנה לחודש שלם, עם טיזר לנסיעה-ארוחה סינית ממסעדת צ'יינה טאון. אפילו שם יש סלט ויאטנמי, נודלס מוקפצים (זה תאילנדי או מה?) ואפילו סושי. אז מי אנחנו שנבין.
הויאטנמי, כפי שנכתב בתפריט, כולל אטריות שעועית עם נתחי עוף ועשבי תיבול עם סויה לימון; וגם כוסברה, נענע, רצועות דקות של מלפפון, בצל ירוק, לימון ורוטב ויניגרט אסיאתי. אני מבקשת בלי כוסברה, הייתי מעדיפה שתהיה עוד נענע כי הויאטנמי ממש לעניין ויש לי הרגשה שתוספת נענע היתה מקפיצה אותו.
במנת הנודלס פטריות וסלמון, לעומת זאת, לא רק שלא נשכח כלום- אלא אפילו התווספו אגוזי קשיו שלא נכתבו בפירוט המנה. במנה יש אטריות מוקפצות בחלב קוקוס עם פטריות ונתחי סלמון מצופים; עם גזר, פיטריות, פלפלים אדומים וירוקים, פקאנים מסוכרים ו… קשיו!
"הפקאן הסיני הפתיע אותי לטובה!" אומרת נעמה. "אהה! סיני!" אומרת אני, רגב מוסיף:" לא יודע ממה עשוי הרוטב אבל אני אוהב אותו. גם האטריות טובות, ורק עדיף היה שהסלמון לא יוגש בטמפורה".
רגב מחמיא גם לעוף בשום ודבש -עוף בטמפורה פיקנטי מתקתק. "מבחינתי זה עוף חמוץ מתוק-אכלתי כזה לא מזמן במקום אחר והיה הרבה פחות טעים. כאן יש מספיק עוף והוא דומיננטי לעומת הבצק". נעמה מציינת שהעוף באמת מזכיר חמוץ מתוק והיא כן היתה שמחה להרגיש יותר את השום. את העוף רגב והיא אוכלים עם אורז מוקפץ עם ביצים וירקות-אורז יסמין המוקפץ עם ביצים, אפונה, גזר ותירס. באתר משלוחה נכתב שטעמו ניטרלי, אבל הוא דווקא מרגיש מתקתק.
המנה הירוקה מצליחה להמם גם אותנו-אף פעם לא ראינו אטריות בצבע כה מיוחד. יש בה נודלס עם עשבי תיבול בתוספת ירקות ירוקים ברוטב קארי ירוק. בין הירקות אנחנו מוצאים קישוא, בצל ירוק ואפונה; המנה חריפה ונחמדה מאוד.
רק לנעמה נשאר מקום לסושי והיא טועמת מהאורמאקי טונה-טונה, מלפפון ואבוקדו עטוף טמפורה ושומשום ירוק. היא מעדכנת שהאורז עשוי כמו שצריך וש"בסך הכל הרול טעים".
עם המשלוח מגיעות המון קופסאות קטנטנות של רוטב חמוץ מתוק, ספייסי מיונז, טריאקי וסויה (של קיקומן!), אבל תיבול נוסף לא חסר לנו בשום מקום. נעמה יוצאת לדרך עם משימה מאוד מוגדרת וטעמים שמגיעים מהמזרח. או לפחות כמו שהמזרח נראה מישראל.

חזור